آدرسها و جهتیابیهای یک سایت بسیار برای SEO مهم است. اما عناصر ساختاری یک سایت که بر SEO اثر میگذارند به اینجا ختم نمیشود. بعنوان مثال Sub Domains و Sub Directorie، این موارد مثالهایی از عناصر ساختاری سایت است که بر روی نتایج رتبهبندی گوگل اثرگذار هستند. درحالیکه ممکن است همیشه بین زمانی که یک صفحه در دایرکتوری فرعی (Sub Directories) است در مقابل زمانی که در یک زیردامنه (Sub Domains) است تفاوت بزرگی نباشد. مواردی وجود دارد که زمانی که از Sub Domains یا Sub Directorie استفاده میکنید بسیار مهم هستند.
تفاوت بین یک Sub Domains و یک Sub Directories:
تفاوت فقط در نحوه قرارگیری Sub Domains و ساب دایرکتوری (Sub Directories) نیست. این تفاوت به نوع محتوای شما نیز مربوط میشود. هیچ قانونی برای استفاده از Sub Domains یا ساب دایرکتوری (Sub Directories) وجود ندارد اما اگر اساسا محتوای شما میتواند محتوای مناسبی برای یک سایت جداگانه باشد از Sub Domains استفاده کنید. اگر محتوای شما با محتوای اصلی سایت تفاوت چندانی ندارد از زیردایرکتوری (Sub Directories) استفاده کنید. به عنوان مثال اگر شما یک وبلاگ در مورد طراحی سایت دارید میتوانید از زیر دایرکتوری جداگانه برای آموزش، مسائل آزاد، آثار هنری و غیره استفاده کنید اما فروشگاه که شما در آن قالب و طرح را میفروشید را در یک دامین جداگانه قرار دهید.
مزایای SEO از Sub Domains:
یکی دیگر از مزایای زیردامنه (Sub Domains) برای SEO این است که شما میتوانید کلمات کلیدی را به عنوان نام زیردامنه قرار دهید. این گزینه خوبی است مخصوصا اگر که نام دامنه اصلی شما فاقد آنها باشد. به عنوان مثال اگر دامنه اصلی شما healthsomething.com است اما شما باید مسایل بسیاری در مورد اعتیاد داشته باشید، احساسی برای ایجاد یک زیردامنه جداگانه در مورد اعتیاد مانند addiction.healthsomething.com با کلمات کلیدی در آن ایجاد میشود. البته شما میتوانید این کار را با ساب دایرکتوری نیز انجام دهید اما به نوعی یک زیردامنه (Sub Domains) با کلمات کلیدی دارای اثر بیشتری است.
اشکالات SEO از Sub Domains:
نقطه ضعف دیگر که یکی از بزرگترین نقاط ضعف زیردامنههاست این است که زیردامنه همیشه ویژگیهایی از دامنه اصلی را به ارث نمیبرد. به عنوان مثال اگر دامنه اصلی شما PR5 دارد ممکن است زیردامنه شما PR0 داشته باشد چرا که از نظر گوگل هر دو آنها بسیار بهم نزدیک نیستند. در بسیاری از موارد این مورد به تنهایی کافی است تا این ایده به شما داده شود که استفاده از زیردامنه ها در تمامی موارد – از آنجا که زیردامنهها ویژگیهای دامنه اصلی را به ارث نمیبرند – مفید و موثر نیستند. این بدان معناست که شما باید آنها را از ابتدا بهینهسازی کنید.
مزایای SEO از Sub Folders:
اول اینکه ساب فولدرها (sub folders) همانند زیردامنهها میتوانند شامل کلمات کلیدی در URL ها باشند. دوم اینکه ساب فولدرها میتوانند ویژگیهای دامنه اصلی را به ارث ببرند. بدین معنی که اگر سایت شما در حال اجرای یک عمل کلی است، تمامی محتوای ساب فولدرها را به طور خودکار از این عمل نفع میبرند، درحالیکه در ساب دامنهها ممکن است برای اثرات SEO تمامی موارد را از ابتدا انجام دهید.
مشکلات SEO از Sub Folders:
چه موقع از Sub Domains و چه موقع از Sub Directories استفاده کنیم؟