دیتابیس MySQL: بکاپ گیری و بازگرداندن آن

دیتابیس MySQL: بکاپ گیری و بازگرداندن آن

1.4k

در این مقاله قصد داریم یه بررسی دیتابیس MySQL بپردازیم، زیرا برای هر کاربری روشن است، زمانی که داده‌های مهمی در جایی دارد، نیاز است تا از آن‌ها نسخه پشتیبان تهیه نمایید، اینکار به شما کمک خواهد کرد در زمانی که اتفاقی ناخواسته پیش آید، بتوانید از داده‌های خود مراقب نمایید و آن‌ها را به راحتی از دست ندهید. حال اگر شما یک وبسایت دارید و داده‌های خود را در یک دیتابیس ذخیره نموده‌اید، بهتر است تا از آن‌ها نسخه پشتیبان تهیه نمایید، ما در این مقاله به شما کمک خواهیم نمود تا از دیتابیس MySQL خود پشتیبان تهیه نمایید. این کار بسیار راحت است و با چند دستور اجرا می‌گردد و از داده‌های شما پشتیبان گیری می‌شود.

دیتابیس MySQL چیست ؟

قبل از هر چیزی بهتر است تا با مبحث دیتابیس MySQL آشنا شوید. MySQL در واقع یک سیستم مدیریت پایگاه داده‌ای (database) است، که به صورت رابطه‌ای منبع باز (open source) با یک مدل کلاینت – مدیریت سرور خدمات‌دهی می‌کند.

قدم اول برای بکاپ دیتابیس MySQL

خب در اولین اقدام نیاز است تا شما با استفاده از SSH به وارد VPS خود شوید و سپس با اجرای چند فرمان که در زیر به آن‌ها کی‌پردازیم از دیتابیس خود پشتیبان تهیه نمایید. و در ادمه آن را در بخش دیگری از سرور خود یا در کامپیوتر شخصی خود ذخیره نمایید.

دستورات SQL می‌توانند سرور را به انجام برخی عملیات زیر کنترل کنند:

  • پرس و جو داده‌ها (Data query): درخواست اطلاعات خاص از پایگاه داده موجود.
  • دستکاری داده‌ها (Data manipulation): اضافه کردن، حذف، تغییر، مرتب سازی و سایر عملیات برای تغییر داده‌ها، مقادیر یا تصاویر.
  • هویت داده (Data identity): تعریف انواع داده، به عنوان مثال تغییر داده‌های عددی به اعداد صحیح را می‌توان نامبرد.
  • کنترل دسترسی به داده‌ها (Data access control): ارائه تکنیک‌های امنیتی برای محافظت از داده‌ها، این شامل تصمیم گیری در مورد اینکه چه کسی می‌تواند اطلاعات موجود در پایگاه داده را مشاهده یا استفاده کند، می‌شود.

دیتابیس MySQL

در کامن بالا نیاز است تا username و password (جهت امنیت سرور ) را با نام کاربری و رمز عبور خود جایگزین نمایید. در بخش database-name نیز لاز است نام دیتابیس خود را وارد نمایید. backup-name نیز نام نسخه پشتیبان شما می‌باشد، که قرار است ذخیره شود، می‌توانید نام آن را به هرچیزی که علاقه دارید تغییر دهید.

بعد از اجرای این کامند، از شما پسورد می‌خواهد و بعد از وارد کردن پسورد توسط شما، بکاپ دیتابیس شما آماده است!

حالا اگر شما می‌خواهید از دیتابیس wordpress خود نسخه پشتیبان تهیه کنید باید از دستور زیر استفاده نمایید.

در اینجا پسورد همان پسورد کاربری وردپرس شماست. حال اگر نیاز دارید تا بکاپ خود را به دایرکتوری دیگری انتقال دهید می‌توانید از دستور زیر استفاده نمایید.

در این دستور هم فراموش نکنید که نام‌های مورد نظر خود را مطابق با نام دیتابیس و دایرکتوری مورد نظر خود تغییر دهید.

بعضی مواقع شما نیاز دارید تا بکاپ مورد نظر خود را در سیستم شخصی خود دانلود و ذخیره نمایید تا اگر سرور شما دچار مشکلی شد بتوانید از بکاپ خود از سیستم خود استفاده نمایید.

برای بازگرداندن بکاپ مورد خود می‌توانید از دستور زیر استفاده نمایید |دیتابیس MySQL

Saman Yazdannikمشاهده نوشته ها

Avatar for Saman Yazdannik

laus Deo

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *